Search

Novi počeci i stari strahovi

Pisanje bloga nije mi ništa strano, ali bogami, nije ni ništa manje zastrašujuće! Ima nešto stravično u primisli da se izravno obraćam publici koja se može sačinjavati od 5, a možda i od 500 čitatelja čiji klik znači "želim vidjeti što imaš za reći", pogotovo kada nisi sigurna u to ŠTO zapravo želiš reći. No, ispred imena ponekad mi se nađe titula 'autorica', 'književnica' ili 'spisateljica' pa rekoh, Tanjo, vrijeme je da se prestaneš pretvarati da ne živiš i ne dišeš za pisanje, i da nisi napisala dvije debele knjige koje zajedno imaju oko 100 eura stranica.Hoću-neću

Neodlučna sam i nestrpljiva, ali sam i organizirana i vrlo kreativna. Kombinacija za poželjeti, znam, ali tu sam gdje jesam i ne pijem tablete, dakle, dobro je. Stalno imam nove ideje i one se, eto, nerijetko reflektiraju i na potrebu re-dizajniranja web-stranice koja upravo doživljava svoje četvrto izdanje u pet godina! Ali, ovaj mi se dizajn posebno svidio jer je jednostavan, ukusan i ima sve što nam je potrebno da se čitamo, družimo, ali i da imamo svoj prostor sad kad sam se napokon ohrabrila blogati. Pa ipak, živimo u vremenu kada nam je pažnja kraća od umjetnih trepavica i, mada sam svjesna da je većina već napustila ovaj tekst jer nema nikakav spoiler, skandal ili sconto (talijnski za popust, ali trebalo mi je nešto na S), nešto me nagovara i potiče da se dam u svijet više nego što već jesam.


Jesam li dovoljna?

Svoj dolazak na književnu scenu potkrijepila sam odlukom koja me jamačno u startu unazadila - objavom fantasy serijala u zemlji u kojoj se ljubitelji tog žanra mogu okupiti na jednome mjestu i udobno vrtiti kolutom oko bokova zahvaljujući praznome prostoru oko sebe. Da sam napisala roman bilo koje druge tematike, moje bi se ime našlo na daleko više mjesta nego što se sada nalazi, ali to je bila viša sila - ja kažem čarolija, čitatelji kažu nadahnuće, obitelj kaže nepoznata dijagnoza - i stvari su se morale odviti točno ovako kako su se odvile! I, znate što? Drago mi je. Svoj spisateljski rast započela sam jednim od najtežih žanrova koji je tražio moju maštu da se rasteže kao kakva obećavajuća ruska gimnastičarka, i zbog kojeg sam napisala nešto nikad viđeno, posve originalno i, iako bih danas mnogo toga napravila drugačije, vraški dobro! Upravo zato, osjećam novi nalet energije, nadahnuća i samopouzdanja u godini u kojoj ću objaviti svoju treću (fantasy) knjigu i, zajedno s vama, prekoračiti svoje spisateljske granice kako bih se okušala u posve novome svijetu. Taj svijet sadržavat će nove forme izražavanja dokle god mislim da sam čitana i tražena, a sada, zahvaljujući vama koji ste došli do kraja ovog teksta, upravo tako se i osjećam.


Veselim se svojim novim počecima kojima ću odagnati stare strahove, i svakoj osobi zbog koje će čudna mješavina moje neodlučnosti, nestrpljivosti, organiziranosti i kreativnosti izroditi novi projekt u kojem svi možemo uživati.


Tanja

#bloggingtips #WixBlog

81 views

© 2020 by Tanja Radman